Pilates is een bewegingsmethodiek die zo’n eeuw geleden werd ontwikkeld door Joseph Pilates. Pilates is zeer therapeutisch voor de kleine en grotere pijntjes die het sedentair bestaan ons opleveren, werkt blessurepreventief (hallo lopers!) en is simpelweg een fantastische manier om zorg te dragen voor jezelf.

Waarom pilates?

Je versterkt je “core” – de oppervlakkige en diepe spieren in de buik, rug, bekken en billen – en vandaar de benen, schouders en armen.

Je beweegt op een manier die integratie bevordert. Dat betekent dat je je hele lichaam traint, je maakt zwakkere spieren sterker en brengt zo meer balans in je lichaam. Met indrukwekkende gevolgen voor je houding.

Je leert het verschil tussen ontspannen en opspannen (zinvol als je bv. last hebt van spanning in nek, rug, schouders, heupen …).

Pilates is geen “no pain no gain” workout. Je leert luisteren naar je lijf en je beweegt met respect voor je grenzen.

Je wordt niet enkel fysiek sterker en soepeler, maar ook mentaal (wait and see). Meneer Pilates erkende al vroeg de relatie tussen fysiek en mentaal welzijn en de impact van beweging en ademhaling op onze mind, en wij kunnen het enkel bevestigen!

Aanbod @ Waves

Momenteel gaan alle Pilateslessen die ik geef door in WAVES, de geweldige Pilatesstudio aan de Vaart in Leuven. Het lesaanbod vind je terug op de pagina van het lesrooster. Boeken voor de lessen kan via Waves. Dat geldt voor de groepslessen alsook voor één-op-één begeleiding.