Yoga @ Boekarest

Enkele maanden geleden, nog voor de herfst haar komst had aangekondigd, opperde Maartje van boekhandel Boekarest of het niet leuk zou zijn om Yoga te organiseren tussen de boeken. Ik sprong natuurlijk een gat in de lucht. Die prachtige plafonds! Die torenhoge boekenkasten langs de wanden! Met laddertjes! Die houten vloer!

Boekarest is een van m’n favoriete spots in Leuven en dat al van toen ik nog Literatuur studeerde. De dinosaurussen waren toen nét uit de stad verdwenen.

De Yogalessen gaan door op woensdagen van 19.30u tot 20.45u, en wel op de volgende data: 19 oktober, 2 & 16 & 30 november, 14 december. 

Inschrijven kan per les of voor de hele reeks van 5 lessen. Snel boeken is de boodschap want de plekjes zijn beperkt!

P.S. Als je je afvraagt of de Yogales voldoende pittig wordt: het antwoord is ja. 

Over Hatha Yoga

Vandaag de dag denken we over Hatha Yoga als een terugkeer naar balans of harmonie in lichaam en geest. “Ha” staat voor de zon; “Tha” voor de maan: op die manier wil Hatha Yoga de energie van zon en maan samenbrengen en balanceren.
In een Hathales gaan we dus activeren, maar ook ontspannen. We gaan bewegen, maar ook tot rust en stilstand komen. We gaan opwarmen en weer afkoelen. Yin & Yang dus. 

Typisch voor een Hatha Yogales is dat we asana’s of houdingen even aanhouden, zodat je de tijd hebt om te doorvoelen en de bewegingen technisch goed leert uitvoeren. Het is dus anders dan bv. een Vinyasales, waar de ene beweging snel voortvloeit naar de andere. 

 

Yogawijsheid meets biopsychosociale wetenschap

Een Yogales gaat om meer dan enkel fysiek in beweging komen via verschillende houdingen. We leren ook de helende werking kennen van ademhaling (pranayama) en via verschillende technieken trainen we onze mind om in het nu te zijn in plaats van te piekeren over verleden en toekomst.

Yoga is een levenskunst die zo’n tweeduizend jaar geleden ontstond in wat we vandaag de dag India noemen. In mijn lessen geef ik graag snuifjes van die levenskunst mee. Daarnaast valt er ook veel te leren van het – hele jonge – Westerse onderzoek naar het samenspel van Mind & Body. Vind je dat boeiend, dan zit je bij Vuurlienie zeker goed.

Yoga kan je o.a. deugd doen wanneer …

Je graag meer rust ervaart doorheen je dag.
Je zin hebt om te bewegen (met pit) binnen de grenzen van je lijf.
Je jezelf graag beter wil leren kennen: gedachten, gevoelens, noden.
Je tools zoekt om de relatie met jezelf en de wereld rond je te verbeteren.

Welkom met of zonder ervaring!