Heee daar! Welkom!

Over mij

Vuurlienie is m’n recentste creatieve kindje. Recentste, zeg ik, want ik ben zo’n zotte doos die elke dag wakker wordt met hersenspinsels over hoe we met z’n allen de planeet gaan redden.

Vuurlienie is geboren uit het verlangen om op een andere, multidisciplinaire manier om te gaan met mensen en met het concept welzijn. Ik vertrek dan ook vanuit een biopsychosociaal kader, dat stelt dat welzijn (of het gebrek eraan) niet enkel te maken heeft met het puur biologische, maar ook met de relaties rond je en die met jezelf, met wat je hebt meegemaakt in je leven … En zoveel meer.

Ik ben dus heel enthousiast over het onderzoek dat de laatste decennia is gebeurd in het veld van mindbody wetenschap, en ik vind het belangrijk om daarover te delen in mijn lessen. Zodat je ook los van de lessen tools hebt om telkens weer met flow, focus en balans door je dag te gaan – of daarnaar terug te keren.

Ik heb zelf door de jaren heen een hele zoektocht afgelegd naar fysiek, mentaal en emotioneel welzijn, en ik heb geleerd (en wetenschap bevestigt dat) dat Yoga en Pilates geweldige tools zijn om dat welzijn te ervaren. HIIT is ietsje later gearriveerd, maar het is een top combo met Yoga en Pilates en ook daar is het wetenschappelijke onderzoek razend interessant. Ik vertel er meer over in mijn lessen!

Heb je vragen, of doe je graag een babbeltje, dan hoor ik je graag.
En anders tot op de mat!

Lien

Studies

PILATES

Polestar Pilates Comprehensive Teacher Training (2021 tot op heden)

Pilates Works Teacher Trainings – MAT Leven I & II onder Ann Van Huffel (2016 & 2017)

Vele workshops tot op heden, waaronder:

  • Workshops met Michael Fritzke & Ton Voogt (2018)
    Pilates for Athletes
    Mat variations – classical and not so much
  • Franklin Method – Fascia Training for the Lower Back with Eric Franklin (2019)

 

YOGA

Yoga Teacher Training aan het Biomedical Institute of Yoga and Meditation, Brisbane, Australia (2019 tot op heden)
Verdieping in o.a. neurobiologie, gut & heart brain health & chronische pijn

Meditation Teacher Training aan het Biomedical Institute of Yoga and Meditation, Brisbane, Australia (2019 tot op heden)

REVALIDATIEWETENSCHAPPEN & KINESITHERAPIE (BA) aan VUB (2020 tot op heden)