Denk flow, kracht, fun en vooral: een halfuur verstand op nul en bewegen maar! Ik beloof je, je bent je werkdag meteen vergeten.

Bij High Intensity Interval Training wissel je korte periodes van intens bewegen af met momenten van rust of actief herstel. Het is een heel efficiënte manier van bewegen: veel resultaat in een beperkte tijd (daarom duurt een HIIT-sessie maar een halfuur).

Ik vond HIIT een leven lang afschuwelijk tot ik de wetenschap erachter ontdekte (haha). Er is namelijk een gigantische hoeveelheid onderzoek gebeurd naar HIIT.

HIIT is fantastisch voor je hart en bloedvatenstelsel, stabiliseert je bloedsuikerspiegel, houdt veroudering op celniveau tegen (klinkt magisch, toch?), maakt je botter sterker … En wat ik zelf superleuk vind: HIIT stimuleert de plasticiteit van het brein. Dat betekent dat er makkelijker nieuwe verbindingen in je hersenen worden aangemaakt. In mensentaal: je leert en onthoudt gemakkelijker.

P.S. Mijn HIIT-sessies eindigen met 5 minuten relaxatie voor optimale hartslagvariabiliteit. ’t Is maar dat je het weet!